Ruka

Ruka tarjoaa upeat talviurheilumahdollisuudet laajoilla laskettelurinteillä, monipuolisilla aktiviteeteilla sekä kauniilla maisemilla Lapin luonnossa.

Ruka on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, joka sijaitsee Kuusamossa Pohjois-Pohjanmaalla. Alue tarjoaa upeita laskettelumahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Rukan rinteet soveltuvat erinomaisesti kaiken tasoisille laskettelijoille, ja alueelta löytyy yhteensä 35 rinnettä.

Rukalla on erinomaiset puitteet monipuoliseen talviurheiluun, kuten lumilautailuun, hiihtoon ja moottorikelkkailuun. Laskettelukeskuksen ympärillä avautuu upea Lapin luonto, joka tarjoaa mahdollisuuden lumikenkäilyyn ja husky-safareihin.

Palveluita jokaiselle

Rukan kylässä on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kauppoja, jotka tekevät vierailusta täydellisen lasketteluloman. Lisäksi Rukan monipuoliset palvelut ja aktiviteetit, kuten kylpylät ja après-ski -tilaisuudet, luovat viihtyisän ilmapiirin koko perheelle. Ruka on siis paikka, jossa talviurheilu ja Lapin lumo yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Luonto lumoaa Rukalla

Vaikka Ruka tunnetaan ensisijaisesti talviurheilukohteena, tarjoaa se myös monipuolisia kesäaktiviteetteja. Kesäisin Rukalla voi nauttia upeista patikkareiteistä ja poluista, jotka johdattavat vierailijat kauniisiin maisemiin. Kansallispuiston läheisyys mahdollistaa retkeilyä ja luontokokemuksia, ja maisemat ovat erityisen vaikuttavia kesäaikaan, kun tunturit peittyvät värikkääseen kasvillisuuteen.

Rukan alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet pyöräilyyn, olipa kyseessä sitten maastopyöräily tai rauhallinen pyöräretki ympäröivään luontoon. Laajat vesistöt tarjoavat kalastusmahdollisuuksia Rukan järvillä ja joilla. Melontaretket ovat suosittuja, ja Oulangan kansallispuiston vesireitit tarjoavat upeita maisemia kanoottien ja kajakkien kyydistä.

Neljä vuodenaikaa – tekemistä rajattomasti!

Varaa alta unelmiesi loma.