Levin hiihtokeskus

Tammikuu

Tammikuu sijoittuu Sydäntalven vuodenaikaan. Tämä aika vuodesta tarjoaa upeita lumisia maisemia ja voit nähdä jopa pinkin taivaankannen. Alkuvuodesta on yleensä vuoden kovimmat paukkupakkaset. 

Tammikuussa rinteet ovat jo täydessä käytössä ja tarjoavat upeita laskettelumahdollisuuksia eri taitotasoisille laskijoille. Levin rinnekausi kestää yleensä lokakuusta toukokuulle asti, joten laskettelua pääsee harrastamaan yli puolet vuodesta.  

Tammikuu on suosittua matkustusaikaa Levillä, joten alueella on myös paljon aktiviteetteja ja tapahtumia tarjolla. Majoitus kannattaa siis varata ajoissa, jotta saat mieleisen kohteen läheltä haluamiasi aktiviteetteja. 

Helmikuu

Myös helmikuu sijoittuu sydäntalven vuodenaikaan ja aurinko alkaa näyttäytyä enemmän ja valosta päästään nauttimaan pidempään. 

Tässä kuussa ladut ovat täydellisiä maastohiihdon harrastamiselle. Leviltä löytyy jopa 230 kilometriä huollettua latuverkostoa ja 28 kilometriä valaistuja latuja. Hiihtoreittien varrelta löytyy useita latukahviloita, joihin pääsee lämmittelemään ja maistelemaan Lapin herkkuja. Levin latukartasta löydät kaikki maastohiihtoreitit selkeästi merkittynä. 

Maaliskuu

Maaliskuun lopulla sydäntalvi vaihtuu hankikannon vuodenaikaan. Valon määrä lisääntyy edelleen ja hanget kimaltavat auringonvalossa. 

Kokeile esimerkiksi pilkkimistä Levin lukuisilla vesistöillä. Pilkkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta Levillä tarvitset erillisluvan Immeljärvelle sekä Pyhäjärvelle. Itsenäisen pilkkimisen lisäksi voit mennä Lapland Safaris järjestämälle pilkkisafarille.

Jos haluat kokeilla talvipyöräilyä, tarjoaa Levi siihen mahtavat puitteet. Voit lähteä itsenäisesti talvipyöräilemään vuokraamalla leveärenkaisen fatbike -pyörän tai varata opastetun pyöräretken

Varaa lomasi heti!

Tarjoamme kattavan valikoiman viihtyisiä ja hyvin varusteltuja majoituskohteita.

Huhtikuu

Huhtikuu kuuluu myös hankikannon vuodenaikaan ja Lappi alkaa hiljalleen siirtymään kohti kevättä. Luonto alkaa heräämään talviuniltaan ja päivät ovat pidempiä ja lämpimämpiä. Rinteille ja laduille pääsee vielä nauttimaan talvipäivistä.

Voit myös osallistua erilaisille retkille nauttien auringosta. Vauhtia kaipaaville huskysafarit ja moottorikelkkasafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Lapin kauniissa luonnossa.

Toukokuu

Toukokuu on siirtymäaika talvesta kevääseen. Lumipeite sulaa ja luonto herää eloon talven jälkeen. Toukokuussa maisema muuttuu keväisemmäksi ja kukat puhkeavat kukkaan, mutta korkeammilla alueilla voi vielä olla lunta. 

Voit nauttia luonnon heräämisestä patikoinnin ja retkeilyn lomassa. Levi tarjoaa lukemattomia ulkoilumahdollisuuksia kaikentasoisille retkeilijöille. Lue lisää Levin ulkoilureiteistä. On hyvä huomioida, että toukokuussa voi olla edelleen viileitä päiviä ja öitä, joten muista pukeutua sään mukaisesti ja varmistaa ajantasaiset tiedot paikallisista olosuhteista ennen ulkoilua.  

​​Kesäkuu

Yöttömän yön vuodenaika alkaa kesäkuussa. Tässä kuussa voit ihastella vihreää luontoa ja Lapin upeita kesäisiä maisemia. Pohjoisessa kesän lämpötilat vaihtelevat ja välillä on viileitäkin päiviä. Yötön yö kuitenkin tarjoaa ulkoilua vaikka keskellä yötä.

Pyöräily sopii aktiviteetiksi ympäri vuorokauden. Voit valita maastopyöräilyn tai mennä Levin Bike Parkin radoille hurjastelemaan. Osta Bike Parkin vuokraamosta Bike Park -paketti, jolla saat alamäkipyörän, suojavarusteet sekä hissilipun.

Heinäkuu

Heinäkuussa jatkuu yöttömän yön vuodenaika ja saat kokea Levin kesän parhaimmillaan. Valoa riittää ympäri vuorokauden, joten tekemistä voi jatkaa vaikka yöhön asti. 

Aktiviteetteja löytyy joka makuun, kokeile esimerkiksi kalastusta. Levi on tunnettu hyvistä kalastusmahdollisuuksistaan ja voit lähteä kalastusretkelle alueen järville tai joille ja kokeilla onneasi saaliin pyynnissä. Muista hankkia kalastuslupa ja noudattaa paikallisia kalastussääntöjä. Kokeile kalastukseen esimerkiksi Ounasjokea, josta saat harjusta ja hyvällä tuurilla onkeen tarttuu taimenta. 

Heinäkuussa Levi järjestää erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Voit nauttia musiikista, kulttuurista tai urheilutapahtumista, jotka tuovat eloa ja viihdettä alueelle. 

Elokuu

Elokuu sijoittuu sadonkorjuun vuodenaikaan, jolloin elokuun alku voidaan katsoa kesäksi, mutta loppu syksyksi. Yöt alkavat hämärtyä kuun edetessä. 

Levillä sijaitsee seikkailupuisto, jossa voit testata rohkeuttasi erilaisilla köysiradoilla ja esteillä. Seikkailupuisto sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Sieltä löytyy esimerkiksi 63 erilaista tehtävää ja 12 metrin korkeuteen ulottuva Base jump. 

Elokuu on myös parasta aikaa marjastuksen, sienestyksen sekä metsästyksen harrastamiselle, joita voit harjoittaa Levin kauniissa luonnossa. 

Syyskuu

Syyskuu on ruskan aikaa ja se on yksi vuoden kohokohdista Lapissa. Ulkona on sopivan raikasta ja puut sekä kasvit alkavat vaihtaa väriään. Maisema täyttyy upeista keltaisista, punaisista ja oransseista sävyistä. Levi tarjoaa kauniit puitteet nauttia syksyn väriloistosta.

Ruskan aika sopii vaellukseen, retkeilyyn sekä valokuvaukseen. Silloin kannattaa kokeilla myös ratsastusta, jolloin näet hevosen selästä ruskan värit. 

Syyskuu on lisäksi hyvä aika rentoutumiseen ja hemmotteluun. Levi Hotel Span yhteydessä toimiva kylpylä tarjoaa rentoutumista altaissa, saunomista sekä hierontaa.

Lokakuu

Lokakuussa alkaa Levin ensilumen vuodenaika, jolloin Lappi saa ylleen kauniin lumipeitteen. Tässä kuussa pääset nauttimaan sekä kesä- että talviaktiviteeteista. 

Levi tarjoaa myös monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta. Kokeile paikallisia erikoisuuksia tai tutustu kansainvälisiin makuihin. 

Marraskuu

Marraskuu sijoittuu myös ensilumen vuodenaikaan. Marraskuussa talviaktiviteetteja pääsee kokemaan monipuolisesti. 

Kokeile talvisia aktiviteetteja kuten lumikenkäilyä. Varaa esimerkiksi opastettu lumikenkäretki Levin huipulle ihastelemaan uljaita panoraamamaisemia. Jos et omista lumikenkiä, voit vuokrata ne Levin lukuisista välinevuokraamoista. Tiesitkö, että talvisaikaan Levin huippu on maailmankuulu valokuvauskohde? 

Joulukuu

Vuoden viimeinen kuukausi on kaamoksen aikaa. Kaamos tarkoittaa ajanjaksoa, jolloin aurinko ei nouse ollenkaan horisontin yläpuolelle. Levillä pääset kokemaan todellisen kaamoksen, sillä todellinen kaamos esiintyy vain napapiirin pohjoispuolella. Joulukuussa pakkanen alkaa kiristyä ja kaamos luo mystistä ja tunnelmallista ilmapiiriä.

Levin hiihtokeskus tarjoaa paljon aktiviteetteja Voit osallistua esimerkiksi hiihtokouluun, jos haluat oppia uuden lajin tai hioa tekniikkaa. 

Lue myös nämä

Ylläksen 8 vuodenaikaa

Ylläksen alueella voit kokea jopa 8 vuodenaikaa. Tämän vinkkipaketin avulla saat vinkkejä aktiviteeteista, joita voit kokea Ylläksellä.

Vinkkipaketti: Lapin lomalle lemmikin kanssa

Lappi on suosittu matkailukohde ja moni matkailija haluaa vierailla siellä rakkaan lemmikkinsä kanssa. Lue vinkit!

Mitä aktiviteetteja Levi tarjoaa ympäri vuoden?

Levin kaikki vuodenajat ja kuukaudet sisältävät oman erikoispiirteensä. Tämän kirjoituksen avulla tiedät, mitä tehdä Levillä.