Joulupukin mökki Jääkausipolun varrella

Jääkausipolku

Osoite: Tunturitie 205, 99130 Kittilä

Jääkausipolku on melkein 9 kilometriä pitkä eläinteemaisia luontopolkutauluja täynnä oleva reitti. Se alkaa kongressikeskus Levi Summitin pihalta, kiertää Levitunturin myötäpäivään ja palaa takaisin Levi Summitin pihaan. Reitti on merkitty sinisellä väriraidalla.

Puolessa välissä reittiä on kota, jossa voit paistaa makkarat ja nokipannukahvit. Kodasta pääset ihastelemaan myös Joulutarina-elokuvaa varten rakennettua joulupukin mökkiä.

Lue lisää

Varaa lomasi heti!

Tarjoamme kattavan valikoiman viihtyisiä ja hyvin varusteltuja majoituskohteita.

Huippupolku

Osoite: Gondolitie 99130 Levi

Jos kaipaat lyhyempää reittiä, kannattaa valita alle kilometrin mittainen helppokulkuinen Huippupolku. Se alkaa Gondoli2000 -hissin yläasemalta ja kiertää Levitunturin huipun myötäpäivään. Tämä reitti on täysin esteetön avustajan kanssa.

Huippupolku on merkitty ruskealla väriraidalla maastoon. Polun varrella on 6 lepopaikkaa, joissa voit nauttia upeista maisemista. Sieltä löytyy myös tulistelupaikka.

Lue lisää

Rykimäpolku

Osoite: Myllyjoentie 2, 99130 Kittilä

Rykimäpolku on 13 kilometrin mittainen paikoin haastava reitti Kätkätunturilla. Reitin varrella on hauskoja tarinoita kuvineen eläinten suvunjatkamisen saloista. Polku on merkitty punaisella väriraidalla ja siinä on korkoeroa jopa 313 metriä.

Rykimäpolulle kannattaa suunnata, jos haluaa saavuttaa upean Kätkätunturin huipun. Reitti lähtee Levin Matkailuneuvonnan takaa Hotelli K5:n tuntumasta.

Lue lisää

​​Entisaikojen polku

Sijainti kartalla

Entisaikojen polku alkaa Levikeskuksen Zero Pointin pihasta ja sen mitta on noin 18 kilometriä. Reitiltä löytyy 16 hauskaa luontopolkutaulua, joissa kuvataan entisaikojen eloa 1700-luvun Levillä.

Reitti kulkee Sammuntuvan porotarha-alueen vierestä, joten Sammuntuvalla kannattaa ehdottomasti vierailla samalla reissulla. Sammuntuvan pihapiirissä sijaitsee museo, latukahvila, ruokailu- ja juhlatupa sekä perinteinen sauna.

Lue lisää

Suurnoita Päiviön polku

Sijainti kartalla

Suurnoita Päiviön noin kilometrin mittainen polku sopii koko perheelle. Se lähtee Levin Ympärystien varrelta. Reitti kertoo tunnetusta suurnoita Päiviöstä ja osan matkaa reitti kulkee kivirakkaa pitkin, joten ota mukaan hyvät kävelykengät mukaan.

Reitti lähtee Levin Ympärystien varrelta, noin 800 metriä Utsuvaaran tienristeyksen jälkeen etelästä tullessa.

Lue lisää

Lue myös nämä

Ylläksen 8 vuodenaikaa

Ylläksen alueella voit kokea jopa 8 vuodenaikaa. Tämän vinkkipaketin avulla saat vinkkejä aktiviteeteista, joita voit kokea Ylläksellä.

Vinkkipaketti: Lapin lomalle lemmikin kanssa

Lappi on suosittu matkailukohde ja moni matkailija haluaa vierailla siellä rakkaan lemmikkinsä kanssa. Lue vinkit!

Mitä aktiviteetteja Levi tarjoaa ympäri vuoden?

Levin kaikki vuodenajat ja kuukaudet sisältävät oman erikoispiirteensä. Tämän kirjoituksen avulla tiedät, mitä tehdä Levillä.