Varkaankurunpolku

Osoite: Yllästunturin luontokeskus Kellokas: Tunturintie 54, 95970 Kolari

Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta löytyy Varkaankurunpolku, joka on 3,5 kilometriä pitkä helppo reitti koko perheelle. Varkaankurunpolussa pääset kulkemaan puroa pitkin pitkospuilla kävellen. Puolivälistä matkaa löytyy kota sekä käymälät. 

Taianomaisessa lehtometsässä kulkeva reitti lähtee Kellokkaan luontokeskuksesta. Tämä reitti kannattaa kokeilla jo pelkästään upeiden 200-vuotiaiden kuusien takia. 

Lue lisää

Varaa lomasi heti!

Tarjoamme kattavan valikoiman viihtyisiä ja hyvin varusteltuja majoituskohteita.

Pirunkurun ponnistus

Osoite: Sahatie, 95970 Äkäslompolo

Pirunkurun ponnistus kapuaa Kesänkitunturin huipulle kauniiseen tunturimaisemaan. Reitti on 8 kilometriä pitkä keskivaikea ponnistus. Ulkoilureitti lähtee Kesänkijärven pysäköintialueelta aluksi pitkin avaraa metsää ja sen jälkeen pääset nousemaan kohti Kesänkitunturin huippua. Valmistaudu siihen, että nousu on kivinen ja jyrkkä.

Kun saavut huipulle, pääset haistelemaan maailman puhtaimpia tunturituulia. Reitiltä löytyy Tahkokurun kota ja paluumatka on helposti käveltävää hiekkatietä ja polkuja. Varaudu siihen, että tunturissa sää voi muuttua nopeastikin, joten kylmyyteen ja sateeseen on hyvä varautua myös kesällä. 

Lue lisää

Kesänkijärven kierros

Osoite: Sahatie, 95970 Äkäslompolo

Kesänkijärven kierros on noin 5,6 km pitkä helppo ulkoilureitti. Kierroksen varrelta löytyy kaksi laituria, joissa voit levähtää ja katsella maisemia. Luontopolulta löytyy opastetauluja taigametsän salaisuuksista. 

Reitti on helppo kulkea pitkospuita pitkin ja taukoa voi pitää polun varrella olevalla laavulla. Tämäkin reitti lähtee Kesänkijärven pysäköintialueelta ja pääset reitille seuraamalla vihreitä viittoja.

Lue lisää

Kesänkijärven vaativa esteetön reitti

Osoite: Sahatie, 95970 Äkäslompolo

Tämä 3,4 kilometriä pitkä reitti on täysin esteetön kulkea ja se lähtee myös Kesänkijärven pysäköintialueelta. Seuraa 1,7 kilometriä pitkää kivituhkapolkua esteettömälle laavulle ja samaa reittiä pääset takaisin alkupisteeseen. Reitin keskelle jää Kesänkijärvi ja maisemia koristaa Kellostapuli ja Kesänkitunturi.

Lue lisää

Pallas-Ylläs vaellusreitti

Osoite: Pallastunturin luontokeskus: Pallastunturintie 557, Muonio

Haastetta kaipaaville Pallas-Ylläs vaellusreitti on upea kokemus. Reitti lähtee Pallastunturin luontokeskuksesta ja pääset matkaan seuraamalla ruskeita viittoja, joissa lukee “Ylläs”. Päätepiste löytyy Yllästunturin luontokeskuksesta.

Tämä vaellusreitti on melkein 69 kilometriä pitkä reitti, jossa pääset huputtamaan jopa kolme tunturia. Reitiltä löytyy useita huollettuja taukopaikkoja ja telttailu on sallittua taukopaikkojen läheisyydessä. Varaa mukaasi lämmintä vaatetta, ruoantekovälineet sekä yöpymiseen tarvittavat tavarat.

Lue lisää

Lue myös nämä

Ylläksen 8 vuodenaikaa

Ylläksen alueella voit kokea jopa 8 vuodenaikaa. Tämän vinkkipaketin avulla saat vinkkejä aktiviteeteista, joita voit kokea Ylläksellä.

Vinkkipaketti: Lapin lomalle lemmikin kanssa

Lappi on suosittu matkailukohde ja moni matkailija haluaa vierailla siellä rakkaan lemmikkinsä kanssa. Lue vinkit!

Mitä aktiviteetteja Levi tarjoaa ympäri vuoden?

Levin kaikki vuodenajat ja kuukaudet sisältävät oman erikoispiirteensä. Tämän kirjoituksen avulla tiedät, mitä tehdä Levillä.